Will Smith plănuiește să revină după scandalul de la Premiile Oscar cu filmul „Brilliance”

Will Smith consideră că și-a pus destulă cenușă în cap pentru palma dată lui Chris Rock la Premiile Oscar, iar acum el plănuiește să revină pe marele ecran cu un nou film, un thriller SF intitulat „Brilliance”.

Regizorul acestui proiect cinematografic este Sharmeen Obaid-Chinoy, o cunoscută jurnalistă și realizatoare de film documentar, câștigătoare a premiilor Oscar și Emmy. Obaid-Chinoy a mai regizat de curând și episoade din serialul „Ms Marvel”.

Smith ar urma să-l interpreteze pe Nick Cooper, eroul din romanul lui Marcus Sakey, care este un agent federal ce lucrează în Departamentul de Analiză și Răspuns. 

„Trilogia „Brilliance” este plasată într-un viitor unde oameni non-neurotipici, adică cei cu diferite afecțiuni psihice care-i fac să aibă o inteligență ieșită din comun — demonizați de societate ca fiind aberații și anormalități ale naturii — încep să devină o amenințare pentru populația „normală” din cauza puterilor lor intelectuale. Ei sunt deseori etichetați ca „geniali” și sunt urmăriți și supravegheați de guvernul american”, se arată într-o scurtă descriere a acestui proiect cinematografic.

Chiar dacă acesta va fi primul film în care Will Smith va juca după incidentul de la Oscaruri, el va mai apărea într-un proiect cinematografic filmat pentru Apple+ înainte de palma dată lui Chris Rock. Este vorba de „Emancipation”, un film în care Smith interpretează rolul unui sclav fugar din Louisiana, tot un thriller, dar de această dată bazat pe fapte reale.

Rămâne de văzut dacă Will Smith va fi iertat de public sau dacă filmele sale vor fi boicotate, în urma gestului său de neconceput din cadrul Galei de decernare a Premiilor Oscar.