Cool Stuff

Tom Cruise şi Space X lucrează cu NASA la primul film care se va filma în spaţiu

Tom Cruise intenţionează să filmeze o nouă peliculă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în colaborare cu NASA.

Tom Cruise intenţionează să filmeze o nouă peliculă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în colaborare cu NASA. Potrivit Deadline.com, actorul american va implica și compania Space X, condusă de Elon Musk, pentru a produce primul film de aventură fimat în spațiu. 

De asemenea, Agenția Spațială Americană a confirmat informația prin intermediul unei postări pe contul de Twitter.
NASA este încântată să lucreze cu Tom Cruise la un film, la bordul Staţiei Spaţiale!”, a scris în postarea sa administratorul NASA, Jim Bridenstine.

„Avem nevoie de media pentru a inspira o nouă generaţie de ingineri şi oameni de ştiinţă, pentru ca planurile ambiţioase ale NASA să devină o realitate”, a adăugat el.

Se pare că acesta este un vis mai vechi de-al actorului, pe care ar fi trebuit să îl realizeze la începutul anilor 2000, alături de regizorul James Cameron. „Acum 15 ani, i-am propus lui Tom Cruise ideea de a face un film în spaţiu”, a povestit regizorul în 2018 pentru revista Empire.

„Aveam un contract cu ruşii în 2000 pentru a merge pe Staţia Spaţială Internaţională şi a filma un documentar în 3D. Apoi, mi-am spus, „ar trebui să facem un film”. I-am spus lui Tom: „Tu şi cu mine, vom avea două locuri în Soyuz, dar cineva trebuie să ne antreneze să devenim ingineri spaţiali”. Tom mi-a răspuns: „Nicio problemă, mă voi antrena”.

Filmul nu va face parte din franciza „Mission: Impossible” și până acum, niciun studio nu este încă implicat în acest proiect.

Până atunci, actorul va putea fi urmărit în „Top Gun 2”, la finalul anului, după ce premiera a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, și filmările pentru „Mission: Impossible 7” din Italia, cu Tom Cruise în rol principal, au fost suspendate în luna februarie din același motiv.