Kiss Music News

Irina Rimes și Zdob și Zdub „citesc în flăcări” în noua lor piesă - „Sânziene”

Artiștii moldoveni ne aduc în prag de iarnă o piesă caldă despre tradiții și mitologie

Zdubii și Irina Rimes s-au teleportat în timp pentru noul lor single, „Sânziene” și ne-au reamintit despre frumusețea tradițiilor românești. Artiștii cântă în piesa lor despre obiceiul fetelor de a-și afla ursitul în noaptea de Sânziene, sărbătoare numită și Drăgaica.

Image result for irina rimes si zdob si zdub sanziene

Tradiția spune că de Sânziene fetele vor să afle unde își poartă pașii ursitul și sunt gata să arunce cununa de flori peste poartă, să vrăjească și să citească în flăcări viitorul. Și acest lucru îl vedem ilustrat frumos în videoclip, care îmbină tradiția cu modernitatea.

Frigurile vor trece, iar cea mai mistică noapte din an — Noaptea de Sânziene — ne așteaptă. Fetele, mai aveți 7 luni ca să vă pregătiți de noaptea magică, în care veți împleti cununile din flori”, au spus băieții de la Zdob și Zdub, sperând că piesa ne va aminti de căldura nopților de vară.

Nu este pentru prima oară când Zdubii colaborează cu Irina Rimes. Anul trecut, aceștia au dat curs invitației Irinei și au acompaniat-o pe Dora Gaitanovici în finala de la Vocea României.

Melodia „Sânziene” se regăsește pe albumul "Bestiarium" al trupei Zdob și Zdub.