Cool Stuff

The Motans a lansat un videoclip inedit pentru piața muzicală românească

Piesa „Invitat” se bucură de primul clip din România în care s-a folosit transferul de stil prin Inteligență Artificială.

Primul clip din spațiul românesc realizat cu ajutorul inteligenței artificiale pe zona de style transfer este semnat de The Motans și a fost lansat pe 25 februarie. Videoclipul piesei „Invitat” este unul atipic, dar artistic și reprezintă o inovație din punct de vedere tehnic.

Style transfer prin Convolutional Neural Network este o tehnică prin care se recompune o nouă imagine plecând de la una de referință și aplicat stilul pe imaginea conținut”, explică Bogdan Păun, regizorul NGM Creative.

Rezultatul pe care l-au obținut cu The Motans – „Invitat” este un prim pas ce deschide o nouă etapă în aplicarea acestei tehnologii în următoarele proiecte.

Mulțumesc NGM Creative, Bogdan Păun, Alexandru Mureșan, Dan Floroiu!”, a scris The Motans Official pe YouTube.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos, interior şi cadru apropiat

Single-ulInvitat” a fost lansată înaintea clipului și a adunat mai mult de 2,4 milioane de vizualizări pe YouTube. Mesajul piesei este despre iubire, dezamăgiri și despre jocurile vieții care, uneori, sunt ciudate și greu de înțeles.