Kiss Music News

Eurovision 2018 | Israelul câștigă, Republica Moldova ocupă locul 10!

Este pentru a patra oară când Israelul câştigă concursul muzical Eurovision.

Câștigătoarea Eurovision 2018 a devenit Netta Barzilai, reprezentanta Israelului. Ea a interpretat piesa kitsch pop "Toy" și a acumulat un total de 529 de puncte. Ediția din acest an a concursului muzical Eurovision a avut loc în orașul Lisabona, capitala Portugaliei.

Republica Moldova, reprezentată de formația DoReDos, s-a clasat pe locul 10 din 26 de țări care au participat în finala concursului. Piesa „My Lucky Day” a trupei DoReDos” a fost compusă de cântăreţul din Rusia, Filip Kirkorov care a fost alături de conaţionalii noştri în Portugalia. Țara gazdă s-a situat pe ultimul loc, cu 39 de puncte.

                                                                              Foto: www.facebook.com/tvmoldova1/

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată la Eurovision de trupa SunStroke Project cu melodia „Hey mamma”. Băieții s-au clasat în marea finală de la Kiev pe locul III, fiind cel mai bun rezultat înregistrat până acum de Republica Moldova la Eurovision.

Difuzat fără întrerupere, timp de 62 de ani, show-ul Eurovision a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.