Kiss Music News

Eurovision 2018: Trupa DoReDoS reprezintă Republica Moldova la Lisabona

Artiștii au obținut dreptul să reprezinte Republica Moldova la cea de-a 63-a ediţie a Eurovision Song Contest, care va avea loc în luna mai în capitala Portugaliei, Lisabona.

Melodia „My Lucky Day”, interpretată de trupa DoReDoS, a câștigat finala selecției naționale Eurovision 2018, desfășurată sâmbătă seara. Artiștii au obținut dreptul să reprezinte Republica Moldova la cea de-a 63-a ediţie a Eurovision Song Contest, care va avea loc în luna mai în capitala Portugaliei, Lisabona.

Emoțiile sunt asemănătoare cu cele trăite în septembrie 2017, când am câștigat concursul „Novaia Volna” („New Wave”) de la Soci, Rusia. Ne-am dorit mult să câștigăm. Iată că a fost cu brio pentru noi a treia încercare. Vom reprezenta țara cu mândrie și vom pregăti un show foarte bun. Avem în spate o echipă puternică”, au spus membrii trupei DoReDoS după câștigarea selecției naționale Eurovision 2018. 

Melodia a fost aleasă dintr-un număr de 16 piese finaliste în urma cumulării punctelor obţinute de la public prin televoting şi de la juriul de specialitate. Publicul a votat timp de 20 de minute. „My Lucky Day”, scrisă de cântărețul rus Filip Kirkorov, a strâns cele mai multe voturi atât din partea telespectatorilor (3.813), cât și de la juriul de specialitate (104).

Trio-ul DoReDoS va urca pe scena din Lisabona pe 10 mai, cu numărul 7, în cea de-a doua semifinală a competiţiei muzicale în care printre concurenți sunt reprezentanții României și Ucrainei. Prima semifinală va avea loc pe 8 mai, iar marea finală - pe 12 mai.

Anul trecut, țara noastră a fost reprezentată la Eurovision de trupa SunStroke Project cu melodia „Hey mamma”. Băieții s-au clasat în marea finală de la Kiev pe locul III, fiind cel mai bun rezultat înregistrat până acum de Republica Moldova la Eurovision.