Cool Stuff

Andreas Larsson, unul dintre cei mai influenți somelieri din lume, vine la Chișinău

Expertul de talie internațională este considerat unul dintre cei mai influenți critici de vin la nivel mondial și deține numeroase titluri în domeniu.

În premieră pentru țara noastră, pasionații de cultura vinului, dar și experții din domeniul vinicol au ocazia de a participa în data de 14 decembrie la „Grand Assemblage” și „Grand Tasting” cu Andreas Larsson. Expertul de talie internațională este considerat unul dintre cei mai influenți critici de vin la nivel mondial și deține numeroase titluri în domeniu, inclusiv „Cel mai bun somelier din lume al anului 2007”. Evenimentele prezentate de expertul suedez marchează începutul campaniei de iarnă „Vinul Moldovei – Arta Asamblajului”, care va cuprinde mai multe evenimente tematice, fiind desfășurată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Prestația celebrului somelier la Chișinău va începe cu un exercițiu dedicat profesioniștilor din domeniu – „Grand Assemblage” – în care Andreas Larsson va crea cuvee-uri unice, utilizând vinuri din struguri de soiuri autohtone. Vinurile obținute vor conține între 30% și 60% vin din soiuri indigene, precum Feteasca neagră, Rara neagră, Feteasca regală etc. Creațiile vinicole realizate vor fi expuse spre degustare la „Vernisajul Vinului”, care se va desfășura în data de 15 decembrie.

Evenimentul va continua cu o conferință despre istoria si tipicitatea soiurilor indigene în Moldova si România, cu participarea lui Gheorghe Savin, renumit cercetător al soiurilor din bazinul Mării Negre, alături de alți experți din țară și din România.