Hot On Kiss

Fertilizarea In Vitro - călătoria spre visul de a deveni părinte

În fiecare joi, de la ora 17:00, discutăm despre provocările ce țin de fertilitate cu specialiștii Medpark!

În dorința de a deveni părinți, fiecare cuplu parcurge un traseu diferit - de la planificarea momentului sarcinii, până la provocările ce țin de fertilitate. Medicina oferă tot suportul necesar în conceperea unui copil, iar Fertilizarea In Vitro este soluția medicală cu cele mai înalte șanse de reușită, dovedite în timp. 

Contrar unor preconcepții, Fertilizarea In Vitro (FIV) nu diminuează frumusețea împlinirii visului de a deveni părinți. Centrul de Medicină Reproductivă Medpark își propune să dezmintă aceste mituri în cadrul campaniei #CalatoriaMeaFIV și să aducă în față poveștile de succes FIV -  exemple de speranță neclintită, curaj și putere. 

Fiecare al 5-lea cuplu se confruntă cu probleme de infertilitate.

Infertilitatea este o problemă mai comună decât s-ar părea și poate apărea dintr-o diversitate de cauze: afecțiuni preexistente, tulburări hormonale, factori genetici, factori de mediu și declinul hormonal specific vârstei. Mai mult decât atât, infertilitatea se întâlnește inclusiv la cupluri tinere și în 30% dintre cazuri nu poate fi identificată nicio cauză medicală.

Multe familii renunță la ideea obținerii unei sarcini, dar este important să cunoască faptul că medicina reproductivă a evoluat foarte mult și este dovedită eficiența înaltă a tratamentelor prin Fertilizare In Vitro. La Centrul de Medicină Reproductivă Medpark rata de succes FIV este de 55% după o procedură și 90% după 3 proceduri!

Consultarea unui medic reproductolog poate oferi noi perspective pentru cuplurile care visează să devină părinți.  

Peste 10 milioane de oameni, născuți cu ajutorul FIV în lume.

Copiii născuți în urma fertilizării in vitro sunt la fel de sănătoși ca și copiii concepuți pe cale naturală - fapt dovedit de toate studiile efectuate la nivel mondial timp de 5 decenii și de acei copii care deja sunt maturi și au devenit părinți, la rândul lor.

Faptul că, contopirea ovului cu spermatozoidul are lor în laborator nu afectează calitatea embrionului. Procesul FIV, în esență, presupune selectarea celor mai viabile ovule, spermatozoizi și fertilizarea lor în condiții optime de laborator pentru a mări șansele unei sarcini. Ulterior, embrionul este transferat în cavitatea uterină și își urmează calea naturală, exact ca oricare altă sarcină. 

Succesul FIV este un motiv de fericire! Împărtășește istoria ta!

Unii bebeluși au nevoie de ajutor ca să vină pe lume și fiecare istorie de succes este un motiv de bucurie nemărginită. În cadrul campaniei #CălătoriaMeaFIV, mai multe femei au decis să-și împărtășească experiența și fericirea de a deveni mamă. 

Urmărește pagina (https://www.facebook.com/CentruldeMedicinaReproductivaMedpark) pentru a vedea istoriile lor.

Te îndemnăm să împărtășești pe rețelele sociale și istoria ta de curaj printr-o poză însoțită de #CalatoriaMeaFIV, pentru a inspira și alte cupluri în visul lor de a deveni părinți!

Proiect amplificat de KISS FM!