Cool Stuff

Donald Trump amenință cu procese împotriva filmului în care Sebastian Stan îl prezintă ca fiind un violator

Donald Trump a amenințat că îi va da în judecată pe realizatorii filmului care îl prezintă violându-și prima soție.

The Apprentice îl are ca protagonist pe actorul român Sebastian Stan în rolul lui Trump și explorează viața acestuia ca om de afaceri în New York în anii '70 și '80. Filmul a avut premiera pe 20 mai la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost ovaționat în picioare timp de opt minute.

Filmul prezintă o scenă în care Trump este văzut cum o împinge la pământ pe prima sa soție, Ivana, și o violează.

Un reprezentant al echipei de campanie a lui Trump a declarat că vor „intenta un proces pentru a răspunde afirmațiilor vădit false ale acestor pretinși regizori".

Filmul, regizat de Ali Abbasi (Border, Holy Spider), debutează cu o clauză de renunțare la faptul că evenimentele descrise sunt ficționale. „Ai o față ca o nenorocită de portocală", îi spune Ivana în film. „Te îngrași, devii urât și chelios". Personajul lui Trump își bruschează apoi soția și o violează.

În 1990, Ivana Trump a descris o agresiune similară în timpul depoziției din procesul de divorț. La vremea respectivă, ea a descris incidentul ca fiind un viol, dar în 1993 și-a retras acuzația. 

„Ca femeie, m-am simțit violată... M-am referit la acest lucru ca la un viol, dar nu vreau ca vorbele mele să fie interpretate într-un sens literal sau criminal", a declarat ea.

Trump este judecat în prezent la Curtea Supremă din New York, unde se confruntă cu 34 de acuzații de falsificare a registrelor de afaceri cu intenția de a comite sau ascunde alte infracțiuni.

Acesta se referă la plățile pe care se presupune că le-a făcut către actrița porno Stormy Daniels pentru a se asigura că aceasta a păstrat tăcerea în legătură cu o presupusă aventură între cei doi, Trump fiind acuzat că a încălcat limitele de finanțare a campaniei electorale pentru a influența în mod ilegal alegerile prezidențiale din 2016. El este primul fost președinte al SUA care este pus sub acuzare într-un astfel de proces.