Hot On Kiss

Pasha Parfeni s-a plasat pe locul 18 la Eurovision. Suedia marea câștigătoare!

Pasha Parfeni s-a plasat pe locul 18, iar reprezentanta Suediei, Loreen, a câștigat trofeul Eurovision Song Contest 2023.

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, Pasha Parfeni, s-a clasat pe locul 18 în Finala Eurovision 2023, cu 96 de puncte. Trofeul Eurovision Song Contest 2023 a fost câștigat de reprezentanta Suediei Loreen cu piesa „Tatoo”.

Din partea juriului statelor participante la concurs, Pasha Parfeni a obținut 20 puncte. Norvegia a acordat 8 puncte reprezentantului Republicii Moldova, România - 7 puncte. Alte 3 puncte au fost oferite de San Marino, 2 puncte - Armenia. Publicul a oferit interpretului din Republica Moldova - 76 de puncte.

Republica Moldova a acordat punctajul maxim de 12 puncte Suediei, 10 puncte - Italiei, 8 puncte - Portugaliei, 7 puncte - Estoniei, 6 puncte - Ucrainei, 5 puncte - Australiei, 4 puncte Ciprului, 3 puncte - Spaniei, 2 puncte Armeniei și 1 punct Albaniei.

captura video // Eurovision Song Contest 2023
După concurs, Pasha Parfeni a mulțumit publicului care l-a votat.

„Mulțumesc pentru toată susținerea voastră! Noi ne-am dăruit la maxim pentru Moldova! Mulțumesc sponsorilor noștri și fiecărui/ fiecărei moldovean/ moldovence pentru suportul pe care ni l-ați oferit!”, a scris artistul pe contul său de Facebook.

Este pentru a doua oară când Pasha Parfeni reprezintă Republica Moldova la Eurovision. Prima experiență a interpretului în cadrul concursului european a fost în 2012, la Baku, Azerbaidjan, unde a reușit să obțină locul 11, interpretând piesa „Lăutar”.

Anul trecut Republica Moldova a fost reprezentată de trupa Zdob și Zdub și frații Advahov, care s-au clasat pe locul 7 în finală. Cel mai bun rezultat al Republicii Moldova a fost în 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey Mamma.

sursa: Moldova 1