Hot On Kiss

Wings for Life World Run revine la Chisinau!

Pe 7 mai 2023, când evenimentul va avea loc pentru a zecea oară pentru a strânge fonduri pentru cercetarea în vederea vindecării leziunilor măduvei spinării.

Wings for Life World Run revine la Chisinau!

Pe 7 mai 2023, când evenimentul va avea loc pentru a zecea oară pentru a strânge fonduri pentru cercetarea în vederea vindecării leziunilor măduvei spinării. 

Ce presupune Cursa Wings for Life World Run?

Este cea mai mare cursa globala care se desfasoara in diferite locatii in toata lumea,incoronand un castigator global.

O cursa anuala pentru atleti de top ,celebritati , alergatori ocazionali si persoane in scaun cu rotile de orice varsta .

O cursa unica de caritate in care 100% din toate veniturile obtinute sunt redirectionate catre programele pentru gasirea unui remediu a traumelor coloanei vertebrale.

Când Fundația Wings for Life a fost înființată de Dietrich Mateschitz și Heinz Kinigadner în 2004, doar un număr mic de proiecte se concentrau pe cercetarea fundamentală și, mai ales, existau prea puține fonduri. Toate acestea s-au schimbat cel mai târziu atunci când Wings for Life World Run și-a făcut debutul în 2014. Și astfel, anul acesta se sărbătorește o aniversare specială - pe 7 mai 2023, oameni din întreaga lume se vor reuni la cea de-a zecea ediție a Wings for Life World Run, pentru a alerga pentru cei care nu pot. Anita Gerhardter, CEO al Fundației Wings for Life, așteaptă deja cu nerăbdare acest eveniment: "Această cursă este ceva foarte special. Oricine poate participa, iar toate taxele de înscriere sunt donate pentru o cauză bună".

Trecutul spectaculos

Până la urmă, este vorba de a motiva cât mai mulți oameni să participe atunci când Wings for Life World Run își sărbătorește cea de-a 10-a aniversare. În fiecare an, istoria se scrie la nivel mondial în această cursă unică. De exemplu, de Nina Zarina, care locuiește în SUA și care a câștigat patru din nouă World Run-uri. Sau de către Aron Anderson din Suedia, care a ajuns pe lista câștigătorilor de nu mai puțin de trei ori în scaunul său cu rotile, lăsând în urma sa toți alergătorii.

Competitia 

Cursa incepe in aceeasi zi ,la aceeasi ora in  toata lumea .

Dupa 30 minute de la start catcher car-ul se porneste pentru a prinde alergatorii.Accelerand usor pana ultimul castigator este prins.

Deoarece linia de finish se misca nu exista abandon,fiecare participant este sigur ca va castiga cursa sa.

Prin intermediul aplicatiei Wings for Life World Run oricine si oriunde poate participa  si fi prins de masina virtuala in timp real.

Chiar și în afară de aceste fapte eroice, această cursă unică are o poveste de succes cu adevărat inegalabilă. La momentul redactării acestui articol, peste un milion de participanți au fost prinși de Catcher Car, linia de sosire mobilă care este o caracteristică cheie a acestei curse. Până în prezent, au fost strânse în total 38,3 milioane de euro din donații, bani care sunt investiți în cercetare. Numai Wings for Life World Run 2022 a adus 4,7 milioane de euro în donații, datorită celor 161.892 de participanți din 192 de țări. După cum spune Anita Gerhardter: "Cu cât strângem mai mulți bani, cu atât mai multe studii putem contribui la finanțarea lor - și cu atât mai repede ne putem atinge obiectivul general.

În total, 276 de proiecte diferite au primit finanțare până în prezent, după ce au trecut printr-o procedură de selecție strictă. Dr. Verena May, coordonatorul științific al Wings for Life, explică: "În prezent, există 74 de proiecte de cercetare în întreaga lume, inclusiv 16 proiecte noi începând cu 2022. Acestea se concentrează în principal pe regenerare, reconstrucție și daune secundare"



Fapte și cifre

Peste un milion de persoane au luat parte la un total de nouă alergări mondiale Wings for Life. Principalul obiectiv acum este ca în curând un milion de alergători să participe la un singur eveniment.

119 miliarde de pași au fost făcuți de alergătorii care au participat până acum.

38,3 milioane de euro în donații au fost strânse până în prezent numai prin intermediul Wings for Life World Runs. 100% din acești bani au fost primiți de Fundația Wings for Life și, prin urmare, au fost folosiți pentru cercetarea măduvei spinării.

35.397 de participanți au fost la linia de start pentru prima ediție Wings for Life World Run din 2014. Când a avut loc pentru a noua oară anul trecut, s-a înregistrat o participare senzațională, cu 161.892 de participanți din 192 de țări.

Pentru a face parte din aceasta cursa este necesar de a descarca aplicatia de mobil Wings for Life World Run disponibila pe App Store si Google Play , dupa care urmeaza logarea in  aplicatie , selecarea cursei din Chisinau si ulterior inregistrarea.

Participarea la aceasta cursa presupune o donatie de 8 Euro.100% din banii donate vor fi tranferati catre finantarea cercetarilor de ultima ora pentru a gasi un remediu a traumelor coloanei vertebrale .