Kiss Music News

Simultan cu vestea noului său album, Ed Sheeren a anunțat că soția lui dezvoltase o tumoare în timpul sarcinii

Ed Sheeran a intrat într-o „spirală” a depresiei anul trecut, după ce soția lui a fost diagnosticată cu o tumoare, iar prietenul său Jamal Edwards a murit la numai 31 de ani

Iubita din copilărie a starului, Cherry Seaborn, cu care s-a căsătorit în 2019, a fost anunțată că are o tumoare în timp ce era însărcinată cu cel de-al doilea copil al lor. Nu a existat „nicio cale de tratament până după naștere”, a explicat el.

La acea vreme, vedeta se afla în fiecare zi la tribunal, confruntându-se cu un proces privind drepturile de autor. Impactul devastator al acelor evenimente „mi-a schimbat viața, sănătatea mea mintală și, în cele din urmă, modul în care priveam muzica”, a precizat vedeta, într-o notă scrisă de mână, postată pe rețelele de socializare. Drept urmare, a renunțat la „sute” de cântece pe care le scrisese pentru cel de-al șaselea album al său, care urma să apară.

Sheeran și Seaborn și-au întâmpinat cea de-a doua fiică în luna mai a anului trecut. Cântărețul nu a oferit o actualizare privind starea de sănătate a soției sale. Sheeran le scria fanilor pentru a anunța lansarea albumului „- (Subtract)”, un album acustic, produs de Aaron Dessner, care a fost scris pe „un fundal de durere și speranță”.

Albumul a fost planificat de mult timp ca fiind concluzia „erei sale matematice”, care a început cu + (Plus) în 2011 și a continuat cu „x (Multiply), ÷ (Divide) și = (Equals)”. Dar întregul proiect a fost rescris într-o revărsare de emoții care a durat o săptămână, în timp ce starul „se afla într-o spirală de frică, depresie și anxietate” în februarie anul trecut.

Acest lucru s-a întâmplat după ce Edwards - care i-a oferit lui Sheeran prima sa mare șansă - a murit subit în urma unui atac de cord după ce a luat cocaină și a băut alcool, a concluzionat un medic legist.

La scurt timp după aceea, Sheeran s-a confruntat cu un proces de trei săptămâni privind drepturile de autor, în legătură cu acuzațiile că ar fi plagiat melodia sa de succes „Shape Of You”.

Cântărețul și coautorul  Johnny McDaid, de la Snow Patrol, au declarat că acest caz, care le-a dat câștig de cauză în cele din urmă, a pus o „presiune extraordinară” asupra lor.

Pentru a trece peste aceste experiențe, Sheeran s-a folosit de compoziția de cântece pentru a „da un sens” sentimentelor sale.

„Mă simțeam ca și cum mă înecam, cu capul sub suprafață, privind în sus, dar fără să pot ieși la aer”, și-a amintit el.

„Am compus fără să mă gândesc la subiectul cântecelor, am scris pur și simplu tot ce a căzut. Și, în puțin peste o săptămână, am înlocuit munca de un deceniu cu cele mai profunde și întunecate gânduri ale mele. Pentru prima dată, nu încerc să creez un album care să placă oamenilor, ci doar să scot ceva care să fie onest și adevărat față de locul în care mă aflu în viața mea de adult. Este deschiderea trapei în sufletul meu.”

Albumul urmează să fie lansat pe 5 mai, în timp ce debutul primului single e programat la sfârșitul lunii martie.

Lansarea vine la scurt timp după single-ul unic „F64” din ianuarie, care a fost un răspuns visceral la moartea lui Jamal Edwards.

Acel cântec nu se va regăsi pe tracklist-ul final, care a fost dezvăluit miercuri dimineață.

1. Boat

2. Salt Water

3. Eyes Closed

4. Life Goes On

5. Dusty

6. End Of Youth

7. Colorblind

8. Curtains

9. Borderline

10. Spark

11. Vega

12. Sycamore

13. No Strings

14. The Hills of Aberfeldy

„Subtract”, care a fost inițial planificat ca un album acustic, va varia acum de la „ duete cu înclinații folk, la aranjamente mai îndrăznețe, cu trupă completă/orchestrale”, potrivit unui comunicat de presă al casei de discuri a lui Sheeran, Atlantic.

Spre deosebire de albumele sale anterioare, artwork-ul pentru „Subtract” nu se concentrează pe simbolul matematic al titlului, prezentând în schimb o imagine a unei inimi care se corodează.

Vedeta a postat, de asemenea, un videoclip pe Instagram, în care apar titlurile melodiilor sale inscripționate pe malul unei plaje bătute de vânt, intercalate cu imagini de la ceea ce pare a fi petrecerea de aniversare a unui copil.