Kiss Time Out

Robert De Niro, în primul său rol într-un serial de televiziune - „Zero Day”, o producție Netflix

Netflix a anunțat un nou proiect cinematografic care-l va avea în rol principal pe Robert De Niro. Este vorba despre seria limitată „Zero Day”, un thriller de conspirație de la Creatorul / Producătorul Executiv Eric Newman, în cadrul parteneriatului său cu Grand Electric Productions și cu Netflix. 

Pentru Robert De Niro acesta va fi primul său rol într-un serial de televiziune. 

Seria „Zero Day” pleacă de la întrebarea la care ne gândim cu toții - cum găsim adevărul într-o lume aflată în criză, una care aparent este sfâșiată de forțe aflate în afara controlului nostru? Și, într-o epocă plină de teorii ale conspirației, cât de multe dintre aceste forțe sunt produse de propriile noastre acțiuni, poate chiar de propria imaginație?

Producția va avea 6 episoade, iar Eric Newman spune despre aceasta: 

„Sunt un mare fan al lui Robert De Niro. Să-l am ca partener de producție și parte din distribuție în acest serial este dincolo de cele mai curajoase visuri ale mele. Cât despre Lesli Linka Glatter, ea a regizat atât de multe dintre episoadele mele preferate de televiziune. A fost prima noastră alegere pentru regia acestei producții. Sunt recunoscător celor de la Netflix pentru încrederea și sprijinul lor continuu și sunt încântat să lucrez cu o echipă uimitoare formată din Noah, Lesli și Jonathan, pentru acest serial actual (și terifiant)”.

 Robert De Niro și-a lansat cariera cinematografică în „The Wedding Party”, în regia lui Brian De Palma, în 1969. Până în 1974, a câștigat Premiul Critics Award din New York pentru cel mai bun actor în rol secundar, ca recunoaștere pentru interpretarea sa din „Bang the Drum Slowly”, și același premiu de la National Society of Film Critic pentru „Mean Streets”, în regia lui Martin Scorsese. În 1975, De Niro a câștigat un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea tânărului Vito Corleone în „The Godfather, Part II”. În 1980, a câștigat cel de-al doilea premiu al Academiei pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea lui Jake La Motta în filmul „Raging Bull”, în regia lui Scorsese. De Niro a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru rolurile sale din alte cinci filme: „Taxi Driver”, „The Deer Hunter”, „Awakenings”, „Cape Fear” și „Silver Linings Playbook”.

În 2009, De Niro a primit râvnitul Kennedy Center Honor. De asemenea, a primit Hollywood Actor Award de la Hollywood Film Festival, pe care l-a câștigat din nou în 2012, dar și premiul Stanley Kubrick de la BAFTA Britannia Awards. În plus, revista AARP i-a acordat lui De Niro în 2010 Movies for Grownups Lifetime Achievement Award. De Niro a fost onorat cu Premiul Cecil B. DeMille la Globurile de Aur din 2011. În 2016, a primit Presidential Medal of Freedom de la preşedintele Barack Obama. De asemenea, a fost președintele juriului celui de-al 64-lea Festival de Film de la Cannes. Următoarele filme în care a jucat sunt Wise Guys, în regia lui Barry Levinson, About My Father și Killers of the Flower Moon, în regia lui Martin Scorsese, film care marchează a zecea lor colaborare.