Hot On Kiss

Competiția Red Bull Doodle Art este gata să ducă creativitatea pe tot globul

Ediția Red Bull Doodle Art de anul acesta introduce componenta NFT-urilor.

Un stilou, hârtie și foarte multă imaginație sunt ingredientele de care studenții și toate persoanele creative au nevoie pentru a fi parte din Red Bull Doodle Art, competiția globală care pune accentul pe noua generație de artiști. Concurentul al cărui doodle va fi selectat să reprezinte Moldova va fi invitat în finala globală, care va avea loc în Amsterdam, acolo unde artiști internaționali vor alege câștigătorul global.

Competiția în care arta și tehnologia se întâlnesc, pentru a susține o nouă generație de artiști, revine. În cadrul Red Bull Doodle Art, participanții își dau frâu liber imaginației și desenează doodle-uri inedite. Toată această experiență, care implică atât domeniul fizic, cât și cel digital al artei, trimite câștigătorii la Amsterdam, Olanda, să participle în finala globală, unde câștigătorul Red Bull Doodle Art 2023 va fi ales de către un panel format din experți de renume internațional. Înscrierile sunt disponibile începând de acum până pe 20 Martie 2023.



Când arta și tehnologia se întâlnesc

 

Prima ediție Red Bull Doodle Art a avut loc în 2012 și, începând de atunci, competiția a evoluat pentru a extinde orizonturile participanților prin cele mai recente inovații tehnologice. În 2014, finaliștii mondiali au creat doodle-uri pe o platformă digitală, în timp ce finaliștii mondiali din 2017 și-au adus creațiile în lumea realității virtuale. Ediția de anul acesta vine cu o premieră, fiind pentru prima dată când Red Bull Doodle Art va transforma doodle-urile artiștilor participanți în NFT-uri.

 

Mecanism de participare

1.     Faza de înscrieri – Începând de astăzi, până pe 20 Martie participanții își pot înscrie doodle-urile digital sau în rama oficială Red Bull Doodle Art, aici redbull.ro/doodle-art-moldova

2.     Faza de selecție – Pe data de 1,2 Aprilie, cele mai bune 30 de lucrări înscrise în competiție vor fi parte dintr-o expoziție deschisă publicului. Dintre toate lucrările, juriul va alege câștigătorul, ținând cont de creativitate, abilități artistice și modul în care doodle-ul exprimă dragostea pentru viață.

3.     Faza colaborării cu un artist profesionist – Timp de 2-3 săptămâni, câștigătorul va colabora cu un artist internațional, cu care va lucra îndeaproape, pentru a putea repezenta Moldova la finala globală de la Amsterdam.

4.     Finala globală – Între 25 și 28 mai, 2023, finala globală va reuni toți finaliștii naționali pentru o experiență imersivă de trei zile la Amsterdam, Olanda. Aceasta va cuprinde ateliere, sesiuni exclusive de artă  digitală, o expoziție publică și desemnarea câștigătorului global Red Bull Doodle Art 2023.


Condiții de participare

Red Bull Doodle Art se adresează tuturor persoanelor care au împlinit 18 ani și sunt în momentul aplicării rezidenți ai Moldovei. Pentru a participa la Red Bull Doodle Art, trebuie să acceseze site-ul oficial wwww.redbull.ro/doodle-art-moldova , să descarce modelul și să-și trimită doodle-ul.


Despre Red Bull Doodle Art

Red Bull Doodle Art este o competiție globală care în Moldova se desfășoară cu suportul companiei StarNet încurajând prin intermediul Kiss FM o nouă generație de artiști creativi de pretutindeni să își dea frâu liber imaginației și să își pună pe hârtie doodle-urile. Aceștia vor avea access la mentorat artistic și posibilitatea de a participa în finala mondială de la Amsterdam, unde un juriu renumit va selecta câștigătorul Red Bull Doodle Art.

Intră pe redbull.ro/doodle-art-moldova și înregistrează-te pentru șansa unei experiențe deosebite!