Cool Stuff

David Guetta a folosit inteligența artificială pentru a-l adăuga pe Eminem pe o piesă

Emin-AI-em!

David Guetta a folosit tehnologia AI pentru a adăuga vocea fabricată a lui Eminem pe una dintre piesele sale. DJ-ul a povestit pe Twitter cum a făcut acest lucru, oferind fanilor și un scurt moment  din timpul concertului în care a creat acest experiment. 

„Dați-mi voie să vi-l prezint pe… Emin-AI-em”, a scris el în descrierea clipului. 

Vocea AI care o imită pe cea a lui Eminem se aude cântând versurile: „This is the future rave sound / I’m getting awesome and underground”.

„Eminem, bro! Asta-i ceva ce am făcut ca o glumă și a funcționat atât de bine, că nu-mi venea să cred. Am descoperit aceste site-uri cu inteligență artificială, unde poți să generezi versuri în stilul oricărui artist. Așa că am tastat „scrie versuri în stilul Eminem despre viitorul rave-ului”. Apoi am mers pe alt site cu inteligență artificială care poate fabrica vocea artistului dorit . Am pus textul și am dat drumul la piesă, iar lumea a luat-o razna. În mod evident nu o s-o lansez pe nicăieri în scopuri comerciale”, a spus Guetta în clipul de pe Twitter.


E din ce în ce mai clar că inteligența artificială va juca un rol din ce în ce mai important în procesul creativ și că va deveni o amenințare pentru artiști, exemple sunt deja destule. 

E curios cum va reacționa publicul și fanii, dacă vor accepta astfel de creații care imită stilul și vocea artiștilor preferați, dar e interesant de văzut și cum se vor apăra artiștii de aceste „copiatoare inteligente”.