Chris Hemsworth a descoperit că are șanse ridicate de a dezvolta boala Alzheimer - actorul ia o pauză de la lumea filmului

Chris Hemsworth a aflat că are șanse ridicate să dezvolte boala Alzheimer.

Actorul australian în vârstă de 39 de ani, recunoscut pentru rolul personajului Thor, a hotărât să ia o pauză de la actorie, în urma informațiilor recente, bazate pe teste genetice. 

Așa cum informează cei de la The Guardian, el a participat la seria documentară Limitless, produsă de Disney+, unde a făcut o serie de teste, în urmă cărora a descoperit că a moștenit gena ApoE4 de la ambii părinți.

Chris a mărturisit celor de la Vanity Fair că rezultatul i-a confirmat cea mai mare frică și anume că face parte din cei 2-3% din populație care au șanse de 10 ori mai mari să dezvolte boala, decât restul lumii. 

„Nu e ca și cum am primit foaia de demisie”, a declarat vedeta, dar faptul că a lucrat la acest show, unde și-a testat corpul pentru a explora căi prin care poate trăi mai mult și mai sănătos, „l-a determinat să-și ia timp doar pentru el.”

Actorul este optimist cu privire la viitor și spune că pașii preventivi pe care-i poate face sunt extrem de importanți, iar aceștia trebuie să fie consistenți, de la nutriție și fitness, la modul în care doarme.

Hemsworth a ținut în mod special să-și anunțe fanii despre această probabilitate (nu diagnostic), deși avea posibilitatea de a nu vorbi despre asta, dar nu a vrut să manipuleze audiențele. Mai mult, el a declarat că bunicul său primește în prezent tratament împotriva acestei boli. 

În plan profesional, abia a terminat filmările la „Mad Max: Furiosa”, în regia lui George Miller, și abia așteaptă să petreacă timp de calitate alături de soția lui, actrița Elsa Pataky, și cei trei copii ai lor.