Kiss Time Out

Ce s-a întâmplat de fapt între Rhaenyra și Daemon, în ultimul episod al primului sezon din „House of the Dragon”

Atenție, textul conține spoilere!

Ultimul episod din primul sezon „House of the Dragon” ne-a lăsat cu sufletul la gură, de la început și până la final. Rhaenyra, personajul central și moștenitoarea la tron, nu a avut parte de zile ușoare - a născut un copil mort, în timp ce a procesat moartea tatălui ei, dar și trădarea prietenei sale din copilărie.

Pe lângă toate astea, ea a avut parte și de momente intense în propria familie, alături de unchiul și soțul ei, Daemon. Matt Smith, actorul care-l interpretează pe Daemon, joacă exemplar și deși ne-a demonstrat cât de rău poate să fie, în ultima vreme, el a reușit să-și arate și loialitatea, mai ales de când s-a căsătorit cu Rhaenyra.

Totul s-a schimbat la final, când soții au avut o ceartă cu privire la cum văd lucrurile în urma trădării - Rhaenyra vrea să țină regatul unit și să-l pregătească pentru războiul cu White Walkers (de care avem parte abia în GOT), dar aflăm că Daemon nu știe de profeția lui Viserys, fapt care-l face să acționeze violent pentru câteva secunde, timp în care își strânge iubita de gât.


Într-un interviu acordat recent celor de la Veriety, producătorul Ryan Condal oferă câteva explicații despre comportamentul personajului și lipsa lui de control: „Cred că este un moment surprinzător și șocant pentru personajul lui Daemon, dar cred că întreg sezonul a dus la asta.

Daemon este un personaj carismatic, interesant și complex, dar, în același timp, cu un mare potențial întunecat. Când află că Viserys nu a crezut îndeajuns în el, nu doar ca moștenitor la tron, dar și ca frate, căruia să-i împărtășească profeția, lucru pe care l-a făcut cu Rhaenyra, treaba asta îl distruge. Și-a iubit fratele foarte mult, a avut încredere în el, în ciuda tuturor problemelor pe care le-au avut. Însă Regele l-a ținut pe Daemon în întuneric, fapt care îl distruge pe cel din urmă. În loc să reacționeze îndurerat sau trist, el reacționează furios și se răzbună pe Rhaenyra.”

Suntem foarte curioși de cum va evolua povestea mai departe, dar la cum s-au încheiat lucrurile, pare că Rhaenyra va face front comun cu soțul ei. Nu zici?