David Guetta a devenit al patrulea cel mai ascultat artist pe Spotify

Francezul se află într-o companie selectă alături de Ed Sheeran, The Weeknd, Justin Bieber și Harry Styles

De trei ani e considerat personajul care domină în cultura dance, iar acest lucru i-a adus francezului David Guetta statutul de NO 1 DJ, doi ani la rând. 


Previziunile pentru ediția 2022 a Top 100 DJ MAG?

Vom afla rezultatele finale pe 27 octombrie, dar locul 1 în acest clasament al DJ-ilor profesioniști pare să rămână în portofoliul francezului. 


Guetta a reușit să strângă din donații 1,7 milioane dolari, care au ajuns la persoanele aflate în dificultate din cauza pandemie. Prin intermediul celor patru evenimente din seria United at Home: Miami, New York, Paris (show transmis live în România de ProTV în emisiunea Day One creată de UNTOLD) și Dubai, numărul 1 mondial a donat 4,1 milioane de porții de mâncare. 


David Guetta a fost headliner al ediției 2022 a festivalului UNTOLD iar setul său a fost o combinație de muzică underground și mainstream. Francezul este considerat ca fiind și unul dintre cei mai creativi producători. Noul gen ,,Future Rave” a explodat încă din 2019, momentul în care Guetta și danezul MORTEN au pus bazele unui noi concept muzical, testat și adoptat de artiști din toată lumea. 

În 2022 francezul se află într-o companie selectă alături de Ed Sheeran, The Weeknd, Justin Bieber și Harry Styles, un lucru rar pentru un DJ și un producător de muzică electronică, fiind al patrulea cel mai ascultat artist pe platforma de streaming Spotify. 

În vara acestui an, Guetta a lansat o piesă fenomen ,,I'm Good (Blue)” la care a colaborat cu Bebe Rexha. Un sample din piesa Blue Da Ba Dee, lansată de italianul Eifel 65 în anul 1998, plus energia contagioasă a francezului au făcut ca acest single să ajungă No 1 în mai multe țări ale lumii. 

Lansată pe TikTok, piesa s-a viralizat și a ajuns la peste 500 de milioane de vizualizări.

Pe Spotify, ,,I’m Good (Blue)” a trecut de 300 de milioane de stream-uri la nivel global, fiind al șaptelea single cu care Guetta ajunge pe locul 1 în UK Singles Chart, clasamentul oficial al Marii Britanii. 

Este impresionant parcursul francezului în ultimii ani, vorbim de o carieră legendară, iar această recunoaștere venită din partea gigantului Spotify este cu atât mai important cu cât vorbim despre cei mai cunoscuți artiști din mainstream aflați în acest clasament. 

 "Al 4-lea cel mai difuzat artist din lume pe @spotify! Ca artiști de muzică dance, am fost underdogs pentru prea mult timp. Acum, mai mult ca niciodată, avem un impact! Trăiesc un vis, iar acest sprijin incredibil al muzicii mele, care este întreaga mea viață, înseamnă lumea pentru mine. Vă mulțumesc tuturor" - David Guetta