Cool Stuff

12 lucruri mai puțin cunoscute despre criminalul în serie, Jeffrey Dahmer

Tu ai văzut serialul despre cel mai cunoscut criminal în serie de pe Netflix? Iată câteva detalii mai puțin cunoscute despre Jeffrey Dahmer, pe care nu o să le găsești în serial sau în documentar.

Jeffrey Dahmer este senzația internetului în acest moment. Toată lumea vorbește despre celebrul criminal în serie după ce Netflix a lansat serialul „Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story ”, urmat de documentarul „Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes”.

Jeffrey Lionel Dahmer, numit și Canibalul din Milwaukee, a fost un criminal în serie american, care în perioada 1978 - 1991 a comis crime, violuri și acte de cruzime asupra a 17 victime, toate de sex masculin, la care s-au adăugat elemente de necrofilie și canibalism. 

Iată câteva detalii mai puțin cunoscute despre criminalul care a îngrozit mapamondul, Jeffrey Dahmer.

1. Jeffrey Dahmer purta lentile de contact galbene când ieșea noaptea în club să-și racoleze victimele. Bărbatul era obsedat de Războiul Stelelor și avea lentile de contact galbene pentru a semăna cu răufăcătorul Întoarcerea lui Jedi, Împăratul.


2. Jeffrey Dahmer s-a născut la Spitalul Evangelical Deaconess din Milwaukee, Wisconsin, pe 21 mai 1960. Astfel că Dahmer stătea sub un semn zodiacal cu dublă personalitate, Gemeni. De aici, am putea deduce și cele două fețe ale sale, cea calmă și lucidă și cea macabră, incontrolabilă să ucidă.

3. Jeffrey Dahmer mai avea un frate. Criminalul este cel care i-a ales numele fratelui său mai mic, David. Nu există prea multe informații despre David, deoarece și-a schimbat legal numele pentru a începe o nouă viață. Singurul lucru dezvăluit de Lionel Dahmer, tatăl lor, a fost că David are deja o carieră și o familie.


4. Jeffrey Dahmer, pe buzele cântăreților înainte să devină atât de faimos. Mai mulți artiști de la Hollywood l-au inclus pe Jeffrey Dahmer în versurile lor, ceea ce i-a determinat pe fani să critice vechile cântece. Câteva exemple sunt „Bagpipes from Baghdad” și ”Must Be the Ganja” de la Eminem,„ Dark Horse” a lui Katy Perry și „Cannibal”- Kesha.

5. Locul bizar de depozitare al victimelor. Jeffrey Dahmer a avut mai multe locuri de muncă dubioase. Ultimul job al criminalului a fost la o fabrică de ciocolată. Dahmer a păstrat capul uneia dintre victime într-un dulap de la fabrică.

6. Ochelarii lui Jeffrey Dahmer se numesc ochelari aviator. Acest tip de ochelari a fost denumit și ochelari pentru ucigași în serie, deoarece mulți criminali în serie purtau genul ăsta de ochelari. Cu toate astea, mama lui vitregă a dezvăluit că a refuzat să-și poarte ochelarii în timpul procesului pentru că nu a vrut să vadă fața nimănui la tribunal. Singurul moment în care Dahmer și-a purtat ochelarii a fost la aflarea sentinței. Dahmer a fost condamnat la 16 pedepse consecutive pe viață sau 957 de ani de închisoare.

7. Jeffrey Dahmer a avut o parteneră la balul de absolvire. Bridget Geiger avea 16 ani când a fost invitată de Dahmer (18 ani) la bal deși n-au schimbat două cuvinte toată seara. Acest date se întâmpla cu doar câteva săptămâni înainte ca Jeffrey să comită prima lui crimă. "A fost speriat de moarte de fete. Era speriat de moarte că aveam de gând să-l sărut", a declarat Geiger pentru Associated Press după arestarea lui Dahmer în 1991.


8. Familiile victimelor lui Dahmer au încercat să dea în judecată compania americană de bere Budweiser. Ei au susținut că reclama la băutura preferată de Dahmer, la care apela înainte de uciderea bărbaților, a jucat un rol vital atât în alcoolismul lui Dahmer, cât și în comportamentul lui deviant.

9. O altă companie de bere numită Adroit Theory a creat un bax de bere special numit „Murder Box”, dedicat lui Dahmer și altor ucigași în serie. Desigur că oamenii au criticat brandul pentru campania de marketing absolut halucinantă.


10. Derf Backderf, un coleg de clasă cu Jeffrey Dahmer în liceu, a făcut benzi desenate despre criminal, intitulate My Friend Dahmer în 2012, care au devenit un film regizat de Marc Meyers în 2017. Filmul și romanul grafic prezintă viața lui Dahmer înainte de a fi un criminal în serie, arătându-i singurătatea în liceu în ciuda încercării de a-și face prieteni.

11. Potrivit declarației lui Jeffrey Dahmer, carnea victimelor sale avea gust de filet mignon. Filetul mignon este o bucată de carne luată de la capătul mai mic al mușchiului unei vaci. În franceză, se referă mai ales la bucăți de mușchi de porc. Mușchiul trece de-a lungul ambelor părți ale coloanei vertebrale și este de obicei măcelărit ca două bucăți lungi de carne în formă de șarpe.

12. Jeffrey Dahmer și-a creat un fanbase în timp ce se afla în închisoare. Acesta a primit de la fani scrisori și bani în valoare de 12.000 de dolari.