Cool Stuff

Vocile noului matinal Kiss FM, „DesKiss Dimineața”

La început de mandat, e normal să obținem niște promisiuni, nu? Promisiuni pe care Ciprian Dinu și invitatul său, Cătălin Oprișan, le vor onora zi de zi, de luni până vineri de la 7:00 la 10:00.

S-a desKiss noul matinal de la Kiss FM! Așa că i-am luat la întrebări pe Ciprian Dinu și pe invitatul său, Cătălin Oprișan, băieții pe care îi auziți din această toamnă, de luni până vineri, la matinalul „DesKiss Dimineața”.

Ce așteptări ai de la emisiunea asta?

Ciprian: Să fie fun, cu subiecte & info variate! Dacă în fiecare dimineață cel puțin un om, dar știu că vor fi foarte mulți, își începe ziua cu un zâmbet, eu mă consider fericit!

Cătălin: Nu una, ci două: să readucem bunul simț în matca sa și să descrețim frunțile oamenilor, pentru că cea mai irosită dintre zilele noastre este cea în care n-am râs.

Care e principalul argument pentru ca lumea să-și înceapă ziua cu tine? 

Ciprian: Dimineața e momentul ăla în care îți dai startul și motivația pentru ca ziua să îți fie OK, indiferent de provocările ei! Îmi doresc foarte mult ca ascultătorii să treacă alături de noi peste momentele dificile, cu zâmbetul pe buze!

Cătălin: Sunt vesel de dimineața până seara, deci, și de la 7 la 10. Sper să-i molipsim pe cei care ne ascultă.

Ce are Cătălin/ Ciprian și n-ai tu?

Ciprian: Cătălin are câteva sute de cărți citite și o mare pasiune pentru istorie și sport, cu care mă uimește de fiecare dată. Enciclopedie vie! 

Cătălin: 30 de ani de radio!

Ce te-a determinat să te apuci de radio? 

Ciprian: În primul rând, doh!, pasiunea pentru muzică. Și un curaj aproape de naivitatea adolescenței. Plus dorința de a fi alături de cât mai mulți oameni prin undele radio. Era și o noutate, pentru că eram la începutul radiourilor private din Romania. 

Cătălin: Cu vreo 12 ani în urmă, aveam o emisiune de vreo două ore la radiogsp, online. Mi-a plăcut, dar apele s-au despărțit. Am zis să încerc acum, la nivel mult mai mare și mai grandios.

La cât te trezești într-o zi cu emisiune? Dar în weekend?

Ciprian: La 5 dimineața! Practic, fără intenție, mă alătur grupului oamenilor care se trezesc la 5 dimineața! În weekend, încerc, dar nu reușesc, să mă dau jos din pat ceva mai târziu de ora 8! 

Cătălin: 5.15, înainte ca ceasul să sune. În weekend, 8.00. Merg în piață, la Veteranilor, să iau pulsul. 

Ce e deschis în viața ta?

Ciprian: Clar, mintea și sufletul. 

Cătălin: Inima și sufletul. Îs muritor, n-am fițe. Dovadă că locuiesc în Militari de o grămadă de ani. Și nu m-aș muta de aici în viața mea.

Ce vrea lumea de la tine?

Ciprian: Bună dispoziție, încredere și optimism! Cred că ascultătorii vor ca emisiunea să îi binedispună. Și să găsească o cale prin care, oricât de gravă ar fi situația, să o tratăm fără dramatism și să găsim „partea bună”. Mă ambiționez să cred că speranța încă trăiește!

Cătălin: „Oprișene, spune, mă, povestea aia cu...”.

Descrie-te în 3 cuvinte.

Ciprian: Pozitiv, curios și, deși sunt mai multe cuvinte, the good guy next door. 

Cătălin: Castigat ridendo mores. (N. Red. – râzând îndreptăm moravurile)

Pasiunea ta secretă este...?

Ciprian: Pasiuni sunt multe, dar printre cele mai recente sunt cele pentru desen și pentru grădinărit (meșterit).

Cătălin: Fac checul nr. 1 în România. Like really! 

Unde te simți în largul tău – pe Facebook, pe Instagram sau pe TikTok?

Ciprian: Sunt ceva mai atras de Facebook și de Instagram.

Cătălin: Pe Facebook. N-am „tip-top”, jur că am crezut, luni întregi, că e vorba de cofetărie. Iar Insta mi l-au făcut două mari vedete tv: ele știu parole etc. Dacă se închide vreodată, la revedere! Însă eu știu că va fi mereu DesKiss!