Cool Stuff

Tom Hanks lansează o carte - despre ce e vorba în primul roman semnat de actor

Tom Hanks nu se limitează doar la marile ecrane pentru a ajunge la inima publicului.

Actorul a scris primul său roman, „The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece”, iar cartea va fi disponibilă în librării din 9 mai 2023. 

Povestea este despre lumea cinematografiei și despre producția unui film „colosal, plin de actor cunoscuți, unde s-au investit milioane de dolari, despre o gașcă de supereroi și umila carte de benzi desenate care a inspirat pelicula.”

Hanks a povestit celor de la People cum firul acțiunii este bazat pe propriile sale experiențe de la Hollywood.

„Fiecare personaj din carte face ceva ce eu am experimentat atunci când am făcut un film, sau ceva ce am descoperit sau învățat pe platourile de filmare. Chiar și momentele prostești au la bază ceva ce am trăit sau o greșeală pe care am făcut-o și în urma căreia am supraviețuit”, zice el.

Acțiunea romanului se desfășoară pe mai mulți ani și ne prezintă modul în care cultura americană s-a schimbat de la Cel De-al Doilea Război Mondial încoace. Un capitol are loc în 1947, când un soldat revine acasă de la război, iar treaba asta are o consecință asupra nepotului său de 5 ani.

Copilul ajunge să creeze cărți de benzi desenate în 1970, iar unchiul său devine unul dintre personaje. În prezent, un regizor decide să adapteze cartea într-un film scump cu supereroi. Printre personajele cărții se numără - un actor masculin extrem de dificil, o minunată actriță principală, un regizor excentric și câțiva membri din producție foarte ciudăței.

„Nimeni nu știe cum se face un film, deși toată lumea crede că știe. Am făcut zeci de filme (iar patru dintre ele sunt foarte bune, cred) și încă sunt fascinat de modul în care filmele prind viață. De la o simplă idee la o poveste expusă pe marile ecrane, întreg procesul este magic. Este foarte greu să faci filme, deoarece procesul se întinde pe o lungă perioadă de timp, plină de momente minunate și de tot atâtea sentimenete în care te disprețuiești. Este cea mai mișto și cea mai confuză meserie din lume. Sper ca acest roman să redea cât mai bine această imagine”, continuă Hanks.