Eminem vorbește despre cine sunt rapperii contemporani care-l inspiră și care-l determină să fie din ce în ce mai bun

Eminem este o legendă în domeniul hip-hop, dar asta nu înseamnă că-și dorește să se plafoneze.

Într-un interviu pe care l-a acordat celor de la XXL, artistul a făcut o retrospectivă a carierei sale și a vorbit sincer despre lucrurile pe care le-a experimentat, le-a învățat, dar și cum reușește să se mențină motivat de-a lungul anilor. 

„Rolul meu în lumea hip-hop de astăzi este să încerc mereu să fiu cel mai bun rapper. Ăsta este. Așa vreau să mă simt în interiorul meu și asta vreau să simt. Și nu pot face asta dacă nu ascult ce naiba abia a lansat J. Cole sau Kendrick. Și mă gândesc, oh, oamenii ăștia nu se joacă. Nu vreau să mă pierd în mulțime, încă-mi doresc să le arăt tuturor cine naiba sunt. Așa cum am zis - ei fac rap să fie cei mai buni. Aud pe unii dintre ei și-mi zic - nu sunt cel mai rapper de acum. Trebuie să mă trezesc la realitate”, a zis el.

Eminem a mai povestit că până la vârsta asta a atins multe praguri importante în carieră, așa că nu se focusează pe topuri și numere. „Însă mă super focusez pe oameni cum ar fi Kendrick Lamar, Joyner Lucas, J. Cole și Big Sean, deoarece și ei se focusează să fie cei mai buni.”

Cât despre procesul lui creativ, artistul a mai spus: „Procesul meu creativ este foarte diferit de cum obișnuia să fie. Pe vremuri scriam pe orice colț de hârtie, iar acum îmi doresc să mai am parte de acea libertate.”

Ne bucură să descoperim că Eminem ține pasul cu timpurile și că-și dorește să evolueze constant și suntem tare curioși să auzim și muzică nouă de la el.