Kiss Music News

Prima melodie creată cu ajutorul inteligenței artificiale a fost lansată de Armin van Buuren - „Computers Take Over The World”

Pentru asta, Armin a făcut echipă cu Siri. Hello, Siri!

Armin van Buuren a făcut-o și pe asta. Celebrul DJ a lansat vineri, 9 septembrie, piesa „Computers Take Over The World”, o piesă cu adevărat specială, pentru că e prima făcută cu ajutorul inteligenței artificiale. 

Pentru acest lucru, Armin van Buuren a făcut echipă cu cea mai recognoscibilă voce a unui robot: Siri.

Astfel, vocea lui Siri, pusă peste ritmurile și beaturile caracteristice lui Armin van Buuren, creează o compoziție cu totul unică.

De asemenea, n-ai cum să nu te întrebi: oare ăsta e viitorul muzicii, oare din ce în ce mai mulți artiști vor apela la inteligența artificială pentru a compune muzică? 

În plus, designul pentru cover-ul acestui single, dar și videoclipul au fost realizate tot cu ajutorul inteligenței artificiale.

„Versurile pentru piesa Computers Take Over The World au fost făcute în timp ce mă jucam cu asistentul vocal Siri de pe laptopul meu. Mi s-a părut amuzant cum sună totul atunci când este spus de o voce robotică și m-am gândit că ar fi amuzant să creez o melodie despre cum roboții pot face aproape orice, în prezent”, a povestit Armin van Buuren.

Astfel, Armin Van Buuren și-a pus numele pe prima campanie de marketing pentru o piesă compusă cu ajutorul inteligenței artificiale. 

Iată cum sună „Computers Take Over The World”, ce se va regăsi pe albumul „Feel Again”: