Cool Stuff

Justin Bieber are jumătate de față paralizată. Artistul a făcut un video în care a dezvăluit că suferă de sindromul Ramsay Hunt - ce înseamnă asta

Justin Bieber nu se simte excelent, dar are mari șanse să se recupereze.

Artistul și-a anulat câteva show-uri din cadrul turneului Justice World Tour, iar apoi a dezvăluit fanilor că suferă de sindromul Ramsay Hunt și are jumătate de față paralizată.

În martie, soția lui, Hailey Bieber, a dezvăluit că a suferit un atac ischemic din cauza unei probleme la inimă.

Inițial, Bieber nu a spus motivul pentru care și-a anulat concertele, dar cei de la People au notat că artistul se luptă cu o boală care „nu are legătură cu COVID-ul.” Justin le-a spus fanilor că „boala se agravează” și că doctorii „l-au sfătuit” să-și anuleze spectacolele. Câteva zile mai târziu, cântărețul a hotărât să povestească lumii ce a pățit.


„Vreau să vă dau un update despre ceea ce se întâmplă. Evident, așa cum puteți vedea pe fața mea, am un sindrom care se numește Ramsay Hunt, din cauza unui virus care-mi atacă nervii urechii, dar și pe cei faciali, așa că am jumătate de față paralizată. După cum vedeți, ochiul ăsta nu clipește. Nu pot zâmbi cu partea asta din față, nara nu se mișcă, deci sunt complet paralizat pe această parte”, a spus el.

El le-a promit fanilor că face tot ceea ce poate pentru a se recupera. „Voi profita de acest timp pentru a mă odihni și relaxa și pentru a reveni la 100%, pentru a face ceea ce am fost născut să fac. Voi fi mai bine și fac toate aceste exerciții ale feței pentru a reveni la normal, dar am nevoie de timp.”

După ce a postat clipul la el pe Instagram, el a mai postat și câteva story-uri, unde și-a rugat fanii să se roage pentru el.


Sindromul Ramsay Hunt (de asemenea, cunoscut sub numele de "Herpes zoster oticus") este o infecție cu virusul ganglionului geniculat al nervului facial care apare atunci când o infecție cu zona zoster afectează nervul facial.

Sindromul Ramsay Hunt este de obicei asociat cu o erupție roșie și vezicule în interiorul sau în jurul urechii și timpanului și, uneori, pe cerul gurii sau limbii. Aceasta este cauzată de reactivarea virusului herpes zoster care a provocat anterior varicela la pacient. În plus față de zona zoster, sindromul Ramsay Hunt poate provoca paralizie facială și pierderea auzului în urechea afectată.