Hot On Kiss

Ucraina a câștigat Eurovision 2022! Vezi pe ce loc s-a clasat Republica Moldova

Slava Ukraini!

Ucraina a câștigat Eurovision 2022 cu 631 de puncte!

Totodată, Moldova a reușit să se califice în finală, trupa Zdob și Zdub și frații Advahov clasându-se pe locul 7.
Sâmbătă seară a avut loc finala Eurovision 2022, iar Ucraina a câștigat marele trofeu. Kalush Orchestra a cucerit Europa și Australia cu „Stefania”.

Este a 3-a victorie pe care o obține țara vecină, după ce Ruslana a câștigat în 2004 și Jamala în 2016 - aceasta din urmă a fost prezentă și la evenimentul caritabil WE ARE ONE, din București, organizat pentru sprijinirea ucrainenilor afectați de războiul din țara lor. 

Unde se va organiza Eurovision 2023?

Martin Osterdal, Executive Supervisor al European Broadcasting Union, a declarat imediat după încheierea concursului:

„Felicităm Ucraina și Kalush Orchestra pentru victorie și pentru superba lor performanță. Acum vom începe să planificăm pentru 2023 cu televiziunea câștigătoare UA:PBC. Evident, există provocări unice pentru găzduirea competiției de anul viitor. Cu toate acestea, ca în orice alt an, așteptăm cu nerăbdare să discutăm toate cerințele și responsabilitățile implicate în găzduirea competiției cu UA:PBC și cu toate celelalte părți interesate, pentru a ne asigura că avem cea mai potrivită configurație pentru a 67-a ediție Eurovision Song Contest.”

Finala Eurovision 2022 a fost urmărită de aproximativ 200 de milioane de telespectatori. Mai jos găsești rezultatul  acestei ediții.