Kiss Time Out

5 idei pentru o vacanța exotică și accesibilă

Dacă ești nerăbdător în așteptarea verii, iată o selecție de destinații accesibile pentru o vacanță însorită.

Unul dintre cele mai bune momente să mergi în vacanță sunt perioadele neconvenționale, precum după Sărbători și… înainte de august, luna în care mai toată Europa are concediu. Și cum vremea încă e capricioasă, o doză de vară precoce, pentru că nu toate destinațiile exotice sunt de cealaltă parte a lumii, dublată de experiența explorării unui loc fascinant poate fi exact ingredientul de care ai nevoie pentru a-ți reîncărca bateriile.

Iată 5 idei  pentru o vacanță însorită:

Uzbekistan


Nu ai timp să urmezi legendarul Drum al Mătăsii din Turcia până în China? Uzbekistanul, o bijuterie din inima Orientului, îți oferă șansa de a experimenta tot ce este mai inedit din această rută comercială legendară, deoarece găzduiește unele dintre cele mai emblematice atracții ale acestui traseu: Khiva, Bukhara și Samarkand. Aici poți admira renumite monumente arhitecturale islamice (toate restaurate cu grijă, pentru a reveni la gloria lor de odinioară) și-ți poți construi vizual o idee a modului de viață din timpurile străvechi când aceste orașe erau centre ale comerțului internațional.

Costa del Sol


Costa del Sol sau Coasta Soarelui e o regiune considerată a fi cel mai frumos litoral al Mării Mediteraneene. Situată între Costa de la Luz și Costa Tropical, în comunitatea autonomă Andaluzia, stațiunile de-a lungul coastei mediteraneene a provinciei Málaga îți vor clăti ochii cu apa în nuanțe de turcoaz, cu căsuțele albe specifice zonei mediteraneene, dar și cu peisajele tropicale, pigmentate de flori și palmieri. De asemenea, o plimbare până în Gibralatar este mai mult decât recomandată, iar vizitarea orașelor Sevilla, Cordoba, Granada este imperativă, alături de vizitarea celor 24 de sate ale soarelui, denumite astfel după arhitectura deosebită.

Egipt


Egiptul e o destinație care nu are nevoie de introducere, odată pentru că este leagănul unei dintre cele mai fascinante civilizații antice, găzduind enigmaticele Piramide din Giza și celebrul Sfinx, dar și datorită proximității geografice. Însă dacă nu ai fost niciodată, îți garantăm că Egiptul te va surprinde: templele străvechi sunt mult mai impresionante decât pot părea în poze sau în documentare, iar o croazieră pe Nil îți va dărui unele dintre cele mai emoționante apusuri. Pe lângă aventura unei croaziere și a explorării acestei țări, care e ca un muzeu în aer liber, vacanța include și câteva zile de plajă și snorkeling în Hurgada.

Iordania

Iordania este una dintre cele mai ospitaliere țări din lume, dar și una dintre cele mai fascinante. Aici vei descoperi Petra, misterioasa capitală a nabateenilor și una dintre minunile moderne, deșertul roșiatic Wadi Rum, care te va face să te simți ca și cum ai fi pe Marte dar și Marea Moartă, cel mai jos punct de pe Pământ (423 de metri sub nivelul mării), unde te poți bucura de soare dar și de puterea vindecătoare a apei saline și a renumitului său nămol, denumit și aur negru. Iordania îți oferă toate ingredientele unei vacanțe ideale, din care te vei întoarce simțindu-te mult mai bogat, însă ți recomand să nu ratezi experiența de stargazing din deșert. Dacă e senin, ai ocazia să admiri colțul nostru din Calea Lactee, iar cu telescopul, chiar și inelele Planetei Saturn.

Portugalia


Portugalia e cunoscută și sub numele de țară celor 3 de F: fotbal, Fatima, unul dintre cele mai importante orașe de pelerinaj ale creștinătății și renumita muzica Fado. Dincolo de cele trei simboluri naționale, îți recomandăm să încerci și o degustare de vin în Porto (în special dacă îți plac vinurile de desert), dar și plimbări prin cetățile medievale sau prin zonele insulare superbe. Azore și Madeira precum și regiunea Algarve oferă perisaje pictate în culori aprinse, cu accente pastelate, atât de exotice pentru ochii noștri obișnuiți cu vegetația climei temperat-continentală. Indiferent că te tentează o experiență culturală sau un a de relaxare, Portugalia îți va oferi amintiri frumoase.