Cool Stuff

Elon Musk a cumpărat Twitter, oferta sa de 44 de miliarde de dolari a fost acceptată

Ceea ce părea la început o glumă a excentricului miliardar, s-a dovedit o intenție cât se poate de serioasă.

Este oficial: Elon Musk a ajuns la un acord pentru cumpărarea platformei Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari. Anunțul a fost făcut chiar de Twitter. 

Musk este cel mai bogat om din lume și devine acum și unul dintre proprietarii unei rețele importante de socializare, locul în care „se dezbat subiecte vitale pentru viitorul umanității”, așa cum îi place lui Twitter să se descrie.

Când Musk a făcut prima ofertă, de 41 de miliarde de dolari, șefii Twitter păreau să nu dorească să cedeze rețeaua de socializare, dar lucrurile s-au schimbat radical în decursul a două săptămâni, la presiunea acționarilor.

Musk a declarat că, sub conducerea sa, Twitter se va schimba radical și vor fi luate măsuri care vor afecta inclusiv moderarea conținutului.

În momentul de față, Twitter interzice discursul ce conține amenințări violente și în ultimii ani a luat măsuri împotriva campaniilor de dezinformare, mai ales când a fost vorba de alegeri sau de pandemie. De asemenea, Donald Trump a fost interzis pe Twitter după ce a făcut mai multe declarații controversate, pline de informații false și care instigau la violență. 

Cotaţia acţiunilor Twitter a crescut cu 6% în urma anunțului că Elon Musk va prelua compania și după mențiunea că miliardarul își dorește să transforme rețeaua de socializare, să adauge funcţionalități noi, să facă algoritmii open source pentru a creşte transparența și să nu mai limiteze libertatea de exprimare în acest mediu.