Kiss Time Out

În ciuda războiului dintre Rusia și Ucraina, Miss World 2022 și-a ales finalista: Karolina Bielawska din Polonia

În timp ce o parte din Estul Europei este devastată în urma unui război inutil, concursul Miss World și-a ținut finala în San Juan, Puerto Rico.

Karolina Bielawska, o tânără de 23 de ani din Polonia a fost declarată câștigătoarea competiției și a fost încoronată de Miss World 2019, Toni-Ann Singh din Jamaica.

Potrivit organizatorilor, Karolina este studentă la master în Management și își dorește să facă și un doctorat în domeniu. În prezent, ea lucrează ca model și speră să devină speaker motivațional.

„Când mi-am auzit numele am fost șocată, încă nu pot să cred. Sunt onorată să port coroana Miss World și abia aștept să trec la treabă. Îmi voi aduce mereu aminte de acest minunat capitol din viața mea din Puerto Rico”, a spus Bielawska.

Într-o postare pe Instagram, organizatorii notează că tânăra este foarte pasionată de voluntariatul în care este implicată. Ea a dezvoltat un program prin care îi ajută pe oamenii străzii aflați în criză și vrea să tragă un semnal de alarmă asupra acestei probleme și să lupte împotriva excluderii lor sociale.

În fiecare duminică, Karolina pregătește preparate calde, sandvișuri, băuturi calde și asigură suport medical pentru peste 300 de oameni.  Mai mult, ea a organizat și un centru de vaccinare pop-up pentru oamenii străzii, deoarece mulți nu s-au putut înregistra pentru a primi vaccinul, deoarece nu au cărți de identitate.

Tânăra a considerat că este importat nu doar ca ei să se simtă în siguranță, dar să se simtă și egali cu restul populației, prin oportunitatea de a primi vaccinul.

Chiar dacă acțiunile sale sociale sunt importante, din păcate, Karolina Bielawska nu a profitat de ocazie pentru a vorbi și despre războiul dramatic dintre Rusia și Ucraina, cât și despre problema refugiaților care au rămas fără case.

Cu toate astea, competiția a publicat un video cu Miss World Ucraina 2016, Oleksandra Kucherenko, care a povestit despre ce se întâmplă în țara ei natală.