Cool Stuff

Primul trailer „Ms. Marvel” ne prezintă primul supererou musulman din universul Marvel

Un nou serial intitulat „Ms. Marvel”, al cărui trailer abia a fost lansat, introduce în universul Marvel Studios primul supererou musulman.

Tânăra Iman Vellani, în vârstă de 19 ani, este actrița principală din serie, aflată în primul ei rol, în timp ce părinții săi din serial sunt interpretați de actorii cunoscuți Zenobia Shroff și Mohan Kapur. 

Show-ul va avea premiera pe 8 iunie și a fost creat de Bisha K. Ali, care și-a dovedit experiența în scenariile pentru „Loki”, cât și pentru adaptarea TV a filmului „Four Weddings and a Funeral.”

„Ms. Marvel” spune povestea lui Kamala Khan, un personaj relativ nou în benzile desenate Marvel, introdus publicului în 2013. Ea este o tânără pakistaneză de 16 ani care locuiește în New Jersey și are puterea de a-și schimba modul în care arată. În benzile desenate, ea lucrează cu Captain Marvel, Wolverine și devine parte din The Avengers.

„Important este faptul că acest show există și introduce lumii acest personaj. Nu trebuie să mă dau peste cap și să vorbesc despre faptul că sunt musulmană cu origini din Pakistan - toate se văd în serial. Cred că oamenii vor fi inspirați de faptul că vor vedea o persoană ca mine implicată într-un astfel de proiect”, a spus ea în 2021, într-un interviu acordat celor de la Variety.

De-a lungul timpului, Marvel a fost intens criticat pentru lipsa de diversitate, iar acest show, alături de producții precum „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” și „Eternals”, încearcă să schimbe cumva lucrurile.