Cool Stuff

„Winter On Fire”, documentarul Netflix care te ajută să înțelegi mai bine ce se întâmplă în Ucraina

Neapărat de văzut pentru a înțelege mai bine întregul context care a dus la invazia rusă a Ucrainei.

Este deja ziua 7 a invaziei ruse, iar Ucraina rezistă, întreaga lume o susține cum poate și condamnă acțiunile lui Putin.

De asemenea, războiul a făcut ca multă lume să caute informații relevante despre istoria Ucrainei și despre motivele ascunse ale lui Putin care l-ar fi făcut să atace această țară.

Așa se face că un documentar Netflix care a avut premiera în 2015,  a devenit acum extrem de popular în toată lumea. Acesta se numește „Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom” și prezintă contextul și protestele violente care au avut loc în 2013 - 2014, după ce guvernul ucrainean a suspendat acordul de asociere cu UE și a ales apropierea de Rusia.

În noiembrie 2013, zeci de mii de ucraineni au ieșit să protesteze în stradă împotriva președintelui Viktor Yanukovych și a apropierii sale de Vladimir Putin. 

Autoritățiile ucrainene au încercat să oprească protestele folosind forța, iar acest lucru a dus la un conflict plin de violențe, care a avut ca rezultat înlăturarea lui Yanukovych de la putere, acesta fugind din țară în februarie 2014.

La scurt timp, Rusia a invadat Crimeea și a anexat peninsula.

Documentarul prezintă toate aceste lucruri și a fost foarte lăudat de critica de specialitate pentru că oferă un tablou clar al relației Ucrainei cu Rusia.

De la începerea invaziei lui Putin, „Winter On Fire” a fost recomandat tuturor celor care doresc mai mult context în legătură cu situația din Ucraina și astfel  documentarul a ajuns din nou în trending pe Netflix. 

Pe IMDB documentarul este notat foarte bine, cu un scor de 8.4/10.