Kiss Time Out

Cum îți dai seama că nu ai ales un film prea bun?

În loc să ne luăm după recomandările din trending, poate că nu ar strica să facem puțin research înainte

De multe ori ne pierdem ore în șir urmărind filme plictisitoare, în loc să alegem din prima o producție care să fie pe gustul nostru. Așa că în loc să ne luăm după recomandările din trending, poate că nu ar strica să facem puțin research înainte. Cu platforme precum IMDb și Rotten Tomatoes, e mult mai simplu să ne facem o idee despre cât de bun este un film.

Însă, mai sunt și alte aspecte de care trebuie să ții cont, așa că iată sfaturile noastre!

Nu te încrede în trailere!

Trailerele sunt doar o metodă de a face publicitate unui film. Însă, acestea sunt editate într-o asemenea manieră, încât să îți stârnească interesul și entuziasmul. Dar, de multe ori, filmul nu este deloc așa cum ți l-ai imaginat tu, pe baza trailerului urmărit. În ziua de astăzi, rareori trailere sunt doar mecanisme de marketing bine gândite, pentru a atrage cât mai mulți urmăritori.

Este deja al treilea sau al patrulea film din franciză

Multe case de producție mizează pe succesul francizelor, și astfel, dezvoltă o poveste originală, în mai multe capitole, astfel încât, fiecae film să aducă și mai multe încasări. Însă, de multe ori, esența unei povești se pierde pe parcurs, iar astfel, după primele două filme, următoarele ajung să fie „trase de păr”. Iar aici vorbim despre câteva exemple clare, cum ar fi „Twilight”, „Fifty Shades of Grey” sau „Home Alone”. Însă, există și francize care și-au menținut succesul până la capăt, cum ar fi „The Lord of The Rings” sau „Harry Potter”.

De la producătorii filmului...

Atunci când vezi în trailer mesajul „De la producătorii filmelor...”, ai tendința să crezi că și această nouă producție va fi la fel de bună precum celelalte filme anterioare, produse de aceiași oameni. Însă, un producător nu poate face un film bun pe cont propriu, el are nevoie de un regizor, de actori, de scenariști, și evident, de cameramani. De exemplu, filmul „Antebellum”, din 2020, a fost promovat ca venind din partea acelorași producători care au lansat „Us” și „Get Out”. Dar publicul nu a fost la fel de încântat de această nouă producție, iar filmul a avut încasări extrem de mici.

Prea multe efecte speciale

Efectele CGI au transformat filme precum Avatar, The Matrix și Interstellar în adevărate capodopere cinematografice. Însă, în ultimii ani, tehnologia CGI este folosită în exces, iar aceste efecte pot face un film să pară extrem de ieftin. E mult mai ușor să desenezi un deal, sau să creezi niște cicatrici virtuale pe piele, decât să mergi cu echipa și să filmezi pe un deal adevărat, sau să lucrezi la un make-up complex. Acest lucru s-a întâmplat în cazul filmelor Suicide Squad sau Catwoman, unde fanii au fost de părere că efectele speciale au fost exagerate, și au redus astfel calitatea filmelor.

Verifică scorul de pe IMDb

Dacă un film are nota 6/10 pe IMDb, înseamnă că nu ar trebui să îți faci prea mari așteptări. În general, filmele cu un astfel de rating sunt mediocre, și cel mai probabil, te vor plictisi. Așa că poți încerca să urmărești producții care au o notă mai mare de 7. Însă, nu uita că de multe ori, rating-ul unui film poate fi influențat și de comunitatea de persoane care votează respectiva producție.

Când actorii nu au experiență

De obicei, filmele în care joacă actori fără experiență sunt mediocre. Iar în această categorie intră o parte dintre producțiile Hallmark, dar și câteva filme de pe Netflix. Într-adevăr, de multe ori, pot fi de vină și alți factori, cum ar fi un buget restrâns sau un scenariu slab, care pot ruina cu totul un film.